Wedstrijdverslagen door Jan Luts

08/03/2020
Bregel - Koersel : 5-4

Koersel begon wel vlijtig, maar na een goed kwartier stond het toch 3-0.

Nog voor de rust scoorde Koersel 2 keer en vlak na de rust deden ze dit nog eens over: 3-4 (54’).

Maar nog voor het uur vol was, stond de eindstand al op het bord: 5-4.

Doelpunten: Helsen, Nulens, Simsek, T. Ballet.

Geel : Renders     Rood: Segers (blijkbaar kreeg de verkeerde rood).

De ploeg: Frederix, Maes, Philips, X. Ballet (83’ Renders), Vandezande (76’ Jannes) Ghys (24’ T. Ballet), Segers, Simsek, Nulens, Coenen, Helsen.

 

 

01/03/2020
Koersel - Achel : 2-3

Koersel – Achel : 2-3

Na een dik half uur stond het al 0-3. Koersel werd gepakt op snelheid langs de flanken en in duelkracht. In de opbouw ontbrak het aan doorzicht zodat De Weerstand geen bal tussen de palen kreeg in de 1ste helft.

Pas in de 50ste minuut moest de bezoekende keeper zich voor het eerst weren; op een poging van Ghys. De ingevallen Brian Vandezande toonde hoe het moest en nette de 1-3 (55’). De thuisploeg duwde dan een kwartiertje door en Clerck kon een boogbal  van Simsek benutten: 2-3 (65’). Tegen de verdere vertragingstactiek van de grensjongens had Koersel geen passend antwoord.

Wel beginnen de supporters zich vragen te stellen bij de 3de nederlaag op rij…

De ploeg: Frederix, Jannes (46’ Vandezand), Maes, X. Ballet, Philips, Nulens, Ghys, Renders (46’ Helsen), Coenen, Simsek (82’ T. Ballet), Clerxkx.

Geel: Clerckx                          Leiding: Luyckx, Vandervee, Paredis

16/02/2020
Herkol - Koersel : 5-2

Het robuuste en efficiënte Herkol maakte gebruik van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid om Koersel een pad in de korf te zetten.

Met een vrijschop op de paal bracht Maes Koersel dicht bij  voorsprong (12’) maar het waren de Koerselaren die zich 2 keer lieten in de wind zetten. Daarenboven stond het geschut van Herkol op punt. Tweemaal rats naast de paal (19’ en 37’) en de bordjes wezen 2-0. Nog voor de rust zelfs 3-0 met een penalty voor handspel (43’).

Koersel scheen terug in de match te keren toen Helsen een vrijschop teruglegde in de voeten van Del Freo die de bal in de winkelhaak prikte : 3-1 (57’). Toch bleef Herkol de gevaarlijkste ploeg en op corner werd het 4-1 (60’) en met een uitgespeelde aanval maakten zij er 5-1 van (73’). Met een leep schot van in de middencirkel verraste Del Freo de reservedoelman van Herkol: 5-2 (92’).

De ploeg: Frederix, Maes, X. Ballet, Philips (46’ Helsen), Jannes, Ghys, Simsek (83’ Doumkos), Renders, Coenen, Del Freo, Claes (70’ Segers).

Geel : Philips, Segers                     Leiding: Claes D., Kourtakis, Bosi

09/02/2020
Koersel - Herk FC : 1-2

Herk bepaalde de 1ste helft het tempo en claimde balbezit. In die periode legden ze de basis voor hun uitzege. Koersel bewoog na de pauze hemel en aarde om de achterstand goed te maken; maar vond geen gaatje.

In de 6’ was keeper Valkeners sneller op bal dan Claes en weg kans. In de 13’ werd onze verdediging in het hart gerold door een éénmansactie. Frederix kon het leder nog wel afweren maar Jansen kon moeiteloos hernemen : 0-1. Dezelfde bezoeker zag zijn 2de kans op de paal uitsterven na balverlies in de thuisverdediging (25’). Een flitsende aanval van Del Freo en Philips lag aan de basis van het kopbaldoelpunt van Coenen: 1-1 (33’). Nauwelijks was het thuisapplaus uitgestorven of Herkenaar Gerrits kreeg een oceaan van ruimte om zijn schot voor te bereiden dat perfect in de kruising vloog : 1-2 (34’).

Vanaf minuut 46 was Koersel aan bod! Minuut na minuut verhoogde de Weerstand de druk maar Herk plooide enkel. In de 78’ leek de aanvalsdrift beloond te worden maar 2 kamikazes van Herkse verdedigers blokkeerden zowel het schot van Coenen als de rebound van Del Freo (78’). Ook Claes had nog een kans voor de voet maar hij talmde (80’).

Herk heeft de overwinning niet gestolen bij een leider die in de 2de helft weer op niveau acteerde.

De ploeg: Frederix, Maes, Philips, Ballet X., Jannes, Segers (81’ Doumkos), Renders, Del Freo, Helsen, Coenen, Claes.

Geel : Ballet X.               Leiding : Swerts, Simons, Roosen.

01/02/2020
Maasmechelen - Koersel : 0-2.

Dé vraag voor de match: “Hoe zal Koersel de schorsing van Simsek en Frederix verteren; plus de kwetsuren van T. Ballet, Clerckx en Bilican; met daarbij de ziekte van Nulens ?” … Na een halfuur was er al een duidelijk antwoord.

Koersel opende met een krachtig schot (1’) over het doel en Maasmechelen dwong reservekeeper, Reckers, tot een prachtige save (3’).

Een staaltje klassevoetbal zonderde de spurtende Del Freo af tegen de zijlijn. Zijn voorzet werd listig doorgelaten door Claes en Coenen haalde perfect uit : 0-1 (17’).

Dan toverde Coenen een 30 m-vrijschop uit zijn sloffen: de 0-2 zoefde in de winkelhaak (32’).

De 2de helft hoefde niks meer voor Koersel en Maasmechelen kreeg geen tempo in de match.

Toch kwam Koersel nog een paar keer dicht bij een hogere score: Del Freo loste nog een kanjer (57’) en hij stuurde Claes solo op de keeper af, maar deze bleef baas (65’). Een ver schot van de thuisploeg scheerde de lat (80’). Renders stak perfect in de loop van Claes maar ook nu lag de doelman in de weg (85’).

De ploeg: Reyckers, Maes, Ballet X., Philips, Jannes, Ghys, Segers, Del Freo (85’ Renders), Helsen, Coenen (89’ Vandezande), Claes (87’ Doumkos).

Geel: Maes, Ghys                        Leiding : Gilissen, Gilissen, Cortleven, Vandebroek

26/01/2020
Koersel - Meeuwen : 2-1

In een kansloze 1ste helft ontwikkelde Koersel het laatste kwartier wel wat druk maar een scoreloze ruststand was logisch.

Direct na de kampwisseling bleven Helsen en Simsek baas in hun duel en Claes profiteerde daarvan om voor doelman Goossens op te duiken en de 1-0 in de verste hoek te plaatsen (47’). Het was dan wachten tot in de slotminuten aleer Koersel van de ontstane ruimte kon gebruik maken.

 X. Ballet kon de vrijstaande Simsek aanspelen en Mehmet rondde zijn actie af door een teruggekeerde verdediger te omspelen en dan buiten bereik van de keeper in de korte hoek te schieten : 2-0 (85’). In de euforie vergat de Weerstand efficiënt te verdedigen en slag op stoot kon Meeuwen milderen tot 2-1 (86’). Coenen (89’) en Del Freo (92’) werden dan nog afgezonderd voor de doelman maar beiden faalden. T. Ballet diende naar het hospitaal gebracht te worden met een neusbreuk.

De ploeg: Frederix, Maes, X. Ballet, Philips, Jannes, Segers, Ghys, Renders (59’ T. Ballet – 88’ Coenen), Helsen, Simsek, Claes (81’ Del Freo).

Geel: Segers                             Leiding: Dylois, Paredis, Duran.

19/01/2020
Halen - Koersel : 0-0

De eerste helft vlotte het niet bij Koersel en dus niet vreemd dat de beste kansen – een 3-tal- voor de thuisploeg waren. Maar de netten kregen ze niet bol. Een tegenprik van Coenen vloog laag over het doel.

Na de rust kwam Koersel beter voor de pinnen maar kreeg evenmin de bordjesman aan het werk; alhoewel er lovenswaardige pogingen kwamen van Del Freo en Philips. Met een straffe reflex hield de thuisgoalie de score blank en aan de overzijde zorgde de lat voor frustratie bij de thuisploeg.

Koersel mag niet klagen met het behaalde puntje.

De ploeg: Frederix, Maes, X. Ballet, T. Ballet, Philips, Ghys, Simsek, Nulens (46’ Del Freo), Coenen (80’ Clerckx), Helsen, Jannes (80’ Renders).

Geel: Nulens,                                 Leiding: Le Pera, Yoney, Timmermans

11/01/2020
Koersel - Alken: 0-3

Beide ploegen speelden open kaart en een hele poos bleef het een aangename wedstrijd.

Dan begon Koersel achteraan te stuntelen. Eerst tikte Hideg zijn kans nog naast (22’) en daarna redde Frederix subliem (25’); maar toen het leder rechtstreeks in de voeten van een bezoekende aanvaller werd gedeponeerd, was de 0-1 een makkie (35’).

Na de rust bleef Koersel ziek in hetzelfde bedje maar het balverlies liep weer goed af (54’).

Dan een reële kopkans aan de 2de paal voor Geys, maar naast (58’).

Een beschamend opstootje waarbij de brouwers zich ook niet onbetuigd lieten, had zware gevolgen voor Koersel. Rood voor de opgenaaide Simsek die net op het veld stond (70’). Toen Frederix handspel beging buiten het strafschopgebied kwam Koersel met 9 te staan (78’). Voor de Alkenaars was het een koud kunstje om de gelegenheidsdoelman, Helsen, 2 keer te grazen te nemen (85’ en 91’).

De ploeg: Frederix, Maes, X. Ballet (75’ Coenen), Philips, T. Ballet, Geys, Nulens, Del Freo (65’ Simsek), Helsen, Clerckx (46’ Jannes), Claes.

Geel: X. Ballet, T. Ballet      Rood: Simsek , Frederix    Leiding: Claesen, Croes, D’Amario

04/01/2020
Leopoldsburg - Koersel : 0-1

Over de 1ste helft zou geen druppel uit onze pen gevloeid zijn, ware het niet dat we dienden te vermelden dat aan Nico Claes gevraagd werd de voetbalschoenen terug aan te binden omdat Bilican langdurig uit ligt wegens operatie aan de kruisbanden.

Een onstuimige thuisploeg legde Koersel het tempo op. Kort na de pauze scheelde het centimeters dat het balletje voorlangs liep aan het Koerselse doel. Koersel kreeg geen poot aan de grond maar dan werd Del Freo in de ploeg gedropt – een gouden wissel- ! Met een paar perfecte ontwijkmanoeuvres (zijn eerste baltoetsen) maakte hij de weg vrij om het balletje van op de zestien over de doellijn te duwen: 0-1 (70’). Daarna kostte het bloed, zweet en blauwe plekken om de ontketende “Leopoldisten” af te stoppen. Doelman Frederix (ex-Leopoldsburg) speelde daarin nog een cruciale rol!  

De ploeg: Frederix, Maes, Philips, X. Ballet, T. Ballet, Nulens, Ghys, Simsek (88’ Vandezande), Helsen, Clerckx (46’ Coenen), Claes (70’ Del Freo) .

Geel: Ballet T., Philips                                                   Leiding: Gijsen, Simons, Duchateau

16/12/2019
Koersel - Zepperen-Brustem : 2-2

Koersel kwam de eerste helft niet zo goed uit de verf, maar slaagde er na de kampwisseling toch in om op voorsprong te komen; doch bleef niet bij de les.

Koersel toonde zich in de 1ste helft slechts even: Bilican besloot uit een scherpe hoek voorlangs (4’).

Daarna verraste Z-B de onzen telkens weer met “lange ballen”. Enkele voorbeelden ter illustratie:

  • doelman  Frederix moet ingrijpen buiten de rechthoek (12’);
  • met een brede schaarbeweging redt Frederix (19’);
  • bij het pareren van een schot van Van de Paer krijgt Frederix de bal vol in het gelaat (21’)….

Dat Z – B de leiding neemt, is dan eerder logisch : 0-1 (50’) na vrijschop met enige carambole..

Koersel schiet dan uit zijn krammen en Renders geraakte eerder bij de bal dan de keeper en deze beging een penaltyfout. Simsek zorgde voor de 1-1 (57’). Koersel nam nu het heft in handen en bij een corner (60’) konden noch Ghys, noch Braeken de doelman verrassen. Renders loodste dan Clerckx door de buitenspelval en die werkte beheerst af: 2-1 (77’).

Schaapjes toch nog niet op het droge want Z-B verraste toch nog een keertje de defensie: 2-2 (89’).

Tijd nu voor een welverdiende winterpauze.

De ploeg: Frederix, Maes, Braeken, Ballet T., Helsen, Ghys, Nulens, Renders, Simsek, Bilican, Clerckx.

Geel: Nulens, Braeken                 Leiding: Pinxten, Brugmans, Bosi

Pagina's