Wedstrijdverslagen door Jan Luts

09/12/2017
Eendracht Mechelen-aan-de-Maas - Koersel : 0-1.

 

De Weerstand heeft vandaag 3 zalige punten weggekaapt aan de Maaskant en schuift daarmee een paar plaatsen hoger in de rangschikking.

Een technisch vaardig Maasmechelen had het niet moeilijk om de bal in de ploeg te houden maar de panache ontbrak om  onze doelman in de verlegenheid te brengen. Eénmaal moest Steven een gevaarlijk schot weren (13’). Bij een schaarse geslaagde tegenaanval kreeg Nico Claes de kans om Koersel op voorsprong te schieten, maar de bal liep voorlangs (37’).  Toch mocht Koersel zich gelukkig prijzen dat de rust werd ingegaan met een blanco score.

In de 51ste minuut kwamen Simsek en Claes verrassend in een 2 tegen 1 situatie terecht en Mehmet legde breed voor Nico die overhoeks de 0-1 aantekende. Koersel was nu gelanceerd en Nico zou nog meerdere  kansen  krijgen om aan te dikken, maar hij was niet in zijn beste dag (ziek geweest deze week) en kreeg het leder geen enkele keer voorbij de doelman.

Ook twijfelachtig tot de laatste minuut wegens ziekte, was onze doelman , maar hij kroonde zich tot matchwinnaar door een penalty te stoppen (75’). Positief was ook het wederoptreden van Pieter-Jan Maes na een blessure uit het vorige seizoen.

De ploeg : Frederix, Veestraeten, Philips (61’ Maes), Geybels, Ballet, Bellinkx, Ghys, Simsek, Del  Freo 88’ Manus) , Alaerts, Claes.

Geel : Ballet                        Leiding: Boelen, Magchiels, Theunis.

03/12/2017
Koersel - Helson : 1-4

Koersel – Helson : 1-4

Met 3 corners op rij stak de ongeslagen leider het vuur aan de lont.
Jeroen Segers dwong de bezoekende doelman tegen de aarde om zijn kopbal te stoppen (15’). Op de daaropvolgende tegenaanval  slalomde Vandecauter door het middenveld en lag daarmee aan de basis van de 0-1 die Van den Dungen binnentikte : 0-1 (15’). Koersel weerde zich dapper tot aan de rust en deelde enkele speldenprikken uit; maar kende wel geluk toen Van den Dungen een open kans op de lat schoot (25’).

In de 51ste minuut had doelman  Coenen heel zijn lengte nodig om een schot van Jeroen Segers uit de hoek te tippen. Dichter kwam Koersel niet bij de gelijkmaker want even later lokte een sluwe  Vanvoorden  een penalty uit en het stond 0-2 (55’).

Daarna slopen er meer onzuiverheden in het spel van de Weerstand en Helson kende weinig moeite om ook een 3de (63’) en een 4de keer ( 71’) te scoren .

Nico Claes profiteerde van een slippertje in de bezoekende defensie om zijn doelpuntensaldo aan te dikken : 1-4 (72’).

De ploeg : Frederix, Ballet, Veestraeten, Geybels (62’ Philips), Helsen, Bellinkx, Ghys, Segers (74’ Manus), Del Freo (81’ Demirci), Alaerts, Claes.

Geel : Alaerts, Helsen, Veestraeten.                                Leiding: Brems, Paumen, Vandebroek.

25/11/2017
KVK Beringen - Koersel : 0-3

De Weerstand heeft vandaag voor een stunt van formaat gezorgd door bij een kopploeg te gaan winnen met 0-3 en dan nog meer dan een uur met 10 man !!

KVK schiep voor zichzelf veel ruimte en had voortdurend het initiatief. Maar in de 20ste minuut loodste  Simsek met een puntertje Nico Claes door de buitenspelval en deze omspeelde de doelman en Koersel leidde onverwacht de dans met 0-1. Mehmet pakte even later zijn 2de gele kaart (25’) en Koersel was voor de rest van de match aangewezen op het verdedigen van zijn voorsprong… Dat lukte alvast tot aan de rust want doelman Frederix had enkel een schot van Creyns onschadelijk moeten maken (38’).

De volgende 45 minuten verschanste het merendeel van Koersel zich achter een ijzeren gordijn en lieten enkel Nico Claes vooraan als sluipschutter en Diewert Alaerts als eerste breekijzer op het middenveld….

Deze strategie wierp vruchten af . Marco Helsen kon infiltreren en zijn afgeweerde bal werd door Nico in één tijd tegen de netten gepord: 0-2 (52’).

Voor KVK was er maar één remedie: aanvallen en nog eens aanvallen. Maar praktisch elke aanval werd afgeblokt. Eénmaal bracht de paal redding voor  Koersel (53’) en éénmaal haalde Philips de bal van de lijn (87’).

Even voordien kende Diewert zijn” moment de gloire”, toen hij zijn ongebreidelde  werklust kon bekronen met een puntlob : 0-3 (84’). Maar ook alle andere spelers verdienen vandaag een dikke pluim!

De ploeg : Frederix, Ballet, Veestraeten, Geybels (30’ Philips), Helsen (81’ Manus), Ghys, Segers (89’ Coenen), Simsek, Del Freo, Alaerts, Claes.

Geel :  Alaerts, Ballet               Rood: Simsek (2x geel).    Leiding: Biesmans, Kennes, Yavuz

19/11/2017
Koersel - Zonhoven VV: 2-0

 

Voor het eerst dit seizoen heeft Koersel de nul kunnen houden en aangezien scoren niet een probleem is, leverde dit vandaag 3 welgekomen punten op.

Koersel opende de debatten in de 5de minuut toen Nico Claes gelanceerd werd, maar de keeper redde met de voet.  Dan bracht De Weerstand zichzelf een paar keer in problemen met een foute terugspeelbal;  echter de Zonhovense  aanvallen werden telkens afgeslagen.  Aan het kwartier slaagde Diewert Alaerts erin een corner in doel te deviëren en verwende daarmee de thuisaanhang.  De ploegen hielden mekaar verder, de eerste helft, in evenwicht waarbij Zonhoven het tij probeerde te keren door het middenveld over te slaan. Het baatte niet.

Vijf minuutjes na de onderbreking zette Koersel een spetterende aanval op die net geen doelpunt opleverde maar wel een corner. Bij een der volgende spelfases, onderschepte Diewert het leder met de borst en bediende Nico Claes die de uitkomende keeper versloeg : 2-0 (52’).

Bij Zonhoven bleef het alsnog stroef lopen, maar Koersel profiteerde er niet van. Ook Nico kreeg zijn lob naar het onbewaakte doel niet binnen het kader (75’). De laatste 10 minuten speelden zich af voor en in het Koerselse strafschopgebied, maar de Berlijnse muur stond er zoals voor 1989. Was er toch een opening dan gooide doelman Frederix zich, in kamikazestijl, voor de aanvaller (87’).

De ploeg: Frederix, Geybels, Veestraeten, Ballet, Helsen, Bellinkx, Ghys, Simsek, Del Freo (80’ Philips), Alaerts, Claes ( 89’ Coenen).

Geel : Bellinkx                                Leiding: Hoogmartens, Tresinie, Simons

12/11/2017
Bregel - Koersel : 3-2

Koersel speelde met een rouwband wegens het overlijden van de vader van trainer Frank Lemmens.
In de eerste schermutselingen kwam De Weerstand dicht bij de openingstreffer maar de knal van Nico Claes spatte  op de staander (2’). Bregel was daarna lange tijd aan zet maar maar kreeg de bal ook niet tegen het net.

Na de pauze kwam Koersel engszins bijzonder op voorsprong toen bij een corner  Marco Helsen en de boksende doelman botsten en Alessio Del Freo het leder met een halve omhaal op doel terugstuurde zonder hij gezien dat de doelman zich om Marco bekommerde: 0-1 (50’). Lag hierin misschien de oorzaak dat de scheidsrechter achteraf een duidelijk handspel (75’)van Bregel in het strafschopgebied, beoordeelde als onvrijwillig… Nadat Geurden de paal trof waaruit een hoekschop volgde, kopte hij deze centraal binnen : 1-1 (55’).

De ingevallen Gielen maakte gebruik van slordig verdedigen  om het verdedigend stelsel van Koersel helemaal op te rollen en de 2-1 aan te brengen (80’).  Diezelfde speler bood  na  een  vlugge  tegenstoot, na corner van Koersel,  zijn maats ook de 3-1 aan (83’).

Met een 40-meter schot verraste Alessio voor de tweede keer de doelman van Bregel(90’) .

De ploeg: Frederix, Philips, Veestraeten, Geybels, Helsen (83’ Coenen), Bellinkx, Ghys, Simsek, Del Freo, Alaerts, Claes.

Geel : niemand                               Leiding: Lemmens, Timmermans, Magchiels

 

05/11/2017
Koersel - Hoepertingen : 5-1

Koersel  heeft weinig moeite gehad om Hoepertingen een pak voor de broek te verkopen!
Wel was er meeval toen Marckx voor de bezoekers de open doelkans miste om op voorsprong te komen (10’). Even later kon Simsek de bal tegen de doellijn nog net binnenhouden en voorbrengen. De keeper en een verdediger beroerden de bal nog maar Nico Claes kon scoren : 1-0 (13’). Op een corner van Alessio Del Freo klom Diewert Alaerts het hoogste aan de 2de paal en kopte binnen : 2-0 (20’). Dan volgde een mindere periode van Koersel maar Hoepertingen stelde zich toch niet echt gevaarlijk aan. Met een plotse uitbraak in 3 tijden (Helsen-Simsek-Claes) kon Nico de hoek uitkiezen: 3-0 (40’).

Direct na de koffiepauze volgde de 4-0; weer met hetzelfde trio dat een driehoek opbouwde met weer Nico als afwerker (48’). Met een fikse versnelling zette Alessio zijn tegenstrever voor schut en legde terug voor Nico die de kans greep om voor de 4de keer de netten te laten trillen (55’).

In  de 89ste minuut redden de bezoekers de eer met een afgeweken schot : 5-1 .

De ploeg : Frederix, Geybels (70’ Coenen), Veestraeten, Philips, Helsen (80’ Demerci), Bellinkx, Ghys, Simsek (65’ Manus), Alaerts, Claes, Del Freo.

Geel : niemand               Leiding: Swerts, Croes, Paredis

29/10/2017
R. Peer - Koersel : 3-1

Koersel  koos  voor een verdedigende aanpak en rekende op een verrassingsuitval.

In de 84ste minuut -toen het 1-1- stond leek deze tactiek ruim vruchten af te werpen…

De Peerder supporters waren al een paar keer opgesprongen om te juichen maar telkens was er nog onze doelman die ingreep.

Pas in de 73ste minuut moest hij knielen voor het aanvalsgeweld van de thuisploeg : 1-0. De Weerstand begon dan mee te voetballen en Diewert Alaerts knalde met een halve omhaal, op voorzet van Simsek, de gelijkmaker in de winkelhaak :1-1 (75’).

Al in de 55ste minuut had Mike Geybels met  een lange pass over de verdediging, Nico Claes  gelanceerd. Nico koos voor een schot maar dat belandde op de benen van de doelman. Een gelijkaardige fase in de 84ste minuut. Nu koos Nico voor een dribbel die lukte… maar net toen hij wilde intikken gleed hij zeer gelukkig onderuit en viel met zijn hand op de bal. Algehele consternatie bij de Koerselse supporters . De opluchting der Perenaren sloeg in blessuretijd nog om in euforie toen ze nog 2 ballen in de mand van Koersel deponeerden (90ste en 92ste minuut).

De ploeg : Frederix, Geybels, Eren M., Veestraeten, Helsen, Bellinkx, Del Freo,Berat, Simsek, Alaerts, Claes.

Geel: Geybels, Manus, Eren.             Leiding: Ertanir, Yoney, D’Amario.

22/10/2017
Koersel - Beek-Bree : 1-4.

Wie zijn entreeticket niet tijdig gekocht had, heeft de match niet gezien. Na 3 minuten was ze immers gespeeld!

Bij de eerste voorzet glijdt Mike compleet weg en Palaia had vrije baan om binnen te trappen: 0-1 (1’).
Aftrap voor Koersel en Marco levert een assist à la De Bruyne af waarmee Nico 2 verdedigers omspeelt en met een indraaier naast de verste paal binnentrapt: 1-1 (2’).

Aftrap voor Beek-Bree. Nieuwe identieke voorzet afgerond met een knal op doel en Mike bokst in een reflex het leder uit de doelmond: penalty en 1-2 (3’). Bovendien rood en Koersel met 10!.

De Weerstand verdedigt zich dapper maar de bezoekers krijgen nog een semi-cadeau in de vorm van een penalty : 1-3 (65’).

Pas in de 90ste minuut moet Frederix, die voorkwam dat de score hoger opliep, zich echt gewonnen geven op een lobbal bij het uitkomen: 1-4 (90’).

De ploeg : Frederix, Philips, Geybels, Veestraeten, Helsen, Bellinkx, Simsek, Ghys, Spiritus (73’ Alaerts), Del Freo, Claes.

Geel: Philips, Ghys, Veestraeten.                  Leiding: Jorissen, Paumen, Vanheusden.

14/10/2017
Jeuk -Koersel : 3-3

Na 23 minuten leek Koersel een dikke vogel voor de kat… Het stond toen 3-0.

Met een goedkope penalty opende de thuisploeg de score (5’). Met een uitmuntende aanval tot tegen de doellijn en dan balletje terugleggen, werd het 2-0 (9’) en een afgeweerde corner die in één tijd heerlijk op de slof werd gepakt, stond het na 23 minuten 3-0.

De eerste aanval (26’) van Koersel was raak. Nico Claes bediende Alessio Del Freo en die kon milderen: 3-1. Koersel  kwam nu in de wedstrijd en zou na de pauze het commando helemaal overnemen.

In de 50ste minuut werd Nico gelanceerd en hij tekende voor de aansluitingstreffer 2-3.

 De Weerstand begon nu duels te winnen en ballen te onderscheppen als nooit tevoren. De gelijkmaker hing voortdurend in de lucht. In de 65’ was het zover : Alessio en Nico duiken voor de keeper op; Alessio legt breed voor Nico die achter de bal bleef en binnenlegde… In een late reactie keurde de slecht gepositioneerde grensrechter het doelpunt af wegens  vermeend buitenspel! Beroering alom en die schaduw bleef tot na de match (nog wat “boel” achteraf)over het veld hangen.

Eén tegenreactie van Jeuk (75’) maar het schot ketst op de paal.

Met een carambole over de keeper (85’) eindigt het boeiend spektakel op 3-3.

De ploeg : Frederix, Eren M., Geybels, Philips, Helsen, Ghys, Bellinkx, Simsek, Del Freo, Claes, Spiritus (86’ Alaerts).

Geel : Ghys, Eren                        Leiding: Boelen, Santermans, Vanvuchelen.

 

08/10/2017
Koersel - Zepperen-Brustem : 1-2

De luchtmacht van Zepperen-Brustem deed Koersel de das om. Op vrijschop (10’) en corner (82’) scoorden de bezoekers met het hoofd. Mike Geybels haalde dan nog een kopbal van de lijn met een spectaculaire omhaal (70’).

Te velde miste Jeroen Segers onwaarschijnlijk een inlegger (23’) en raakte hij nog eens de paal (63’). Victor Spiritus aaide de dwarsligger overlangs (25’).

Doelman Frederix hield Koersel, vlak na de rust, in de match met 2 klassereddingen .
Een vlotte combinatie afgesloten met een assist van Martijn Bellinkx werd door Nico Claes afgerond met een afgemeten lobje dat de 1-1 opleverde (61’).

Slotsom: een haalbare kaart vandaag leverde niets op!

De ploeg : Frederis, Geybels, Eren M., (63’ Alaerts), Del Freo (84’ Manus), Helsen (75’) Veestraeten, Bellinkx, Simsek, Ghys, Spiritus, Segers, Claes.

Geel : Spiritus, Claes, Helsen, Eren M.                    Leiding: Bylois, Jacobs, Yavuz.

Pagina's