Wedstrijdverslagen door Jan Luts

17/11/2019
Koersel - Zonhoven : 4-0.

(Verslaggever: Erwin Goris)

Koersel heeft zich met verve hersteld van de nederlaag van vorige week in Schoonbeek.

Zonhoven speelde aanvankelijk goed mee zonder voor echt doelgevaar te zorgen. Koersel daarentegen claimde in de 6de min al een penalty voor een haakfout op Coenen maar de scheids oordeelde dat dit net buiten de 16 gebeurde.

Na een kwartier spelen kon Clerckx de steekpas van Pieter-Jan  Maes mooi meenemen en hij werkte heel beheerst af 1-0!

Koersel beheerste vanaf toen volledig het spelbeeld en elke aanval zorgde voor dreiging voor het Zonhovense doel. In de 30ste minuut werd het 2-0 toen Withofs een vrije trap van Simsek met hoofd in eigen doel devieerde.

Wie dacht dat Zonhoven in de 2de helft scherper voor de dag zou komen had het mis. Het was daarentegen Koersel dat voor het doelgevaar bleef zorgen. In de 61ste min werd de stand op 3-0 gebracht door Janneh Ghys die een vrije trap van Simsek aan de 2 de paal in doel schoot. In de 68ste min werd het nog pijnlijker voor Zonhoven doen Clerckx zijn 2de doelpunt van de avond maakte nadat hij een  schot van Nico Claes in doel verlengde.

In de 85 ste minuut moest doelman Steven de eerste redding van de avond verrichten op een schot Peeters.

De score had nog hoger kunnen oplopen als de Koerselse aanvallers beter het overzicht hadden bewaard .

Het bleef dus 4-0 en Koersel heeft, onder het oog van zo’n 300 kijklustigen (VIP-diner voor de match),   getoond dat het klaar is voor de 2 moeilijke verplaatsingen naar Beek-Bree en Park Houthalen!!

De ploeg: Frederix, Maes, Philips, X. Ballet, T. Ballet, Ghys (90’ Segers), Nulens, Simsek (85’ Renders), Coenen (89’ Vandezande B.), Claes, Clerckx.

Geel: Philips; X. Ballet                                   Leiding: Chtouki, Simons, Jacobs

10/11/2019
Schoonbeek- Beverst - Koersel : 2-1

Op de overwinning van de thuisploeg valt niets af te dingen maar een detail besliste over de 3 punten.

Bij de eerste aanval van  S-B stond Koersel niet goed in positie en daar profiteerde Tulleneers  optimaal van : 1-0 (1’).

Koersel reageerde furieus en Clerckx en Claes wonnen hun duel in de rechthoek. Nico legde gepast terug voor de voeten van Simsek die laag rak trof : 1-1 (4’).

De eerste minuten bleven bekoren: Nijs kopte in de handen van Frederix (5’) en Del Freo werd afgezonderd voor Bollen die het pleit won (6’).

S-B ging dan vlotter combineren en claimde meer balbezit en Koersel ontsnapte aan achterstand in de 30ste en 37ste minuut. De Koerselse defensie werd tot uiterste concentratie gedwongen door de gevaarlijke hoge voorzetten van de thuisploeg. Net voor rusten, stak De Weerstand toch nog eens de neus aan het venster via Claes die onvoldoende kon draaien (43’).

Koersel zat na de rust wel steviger in de match maar toch moest Frederix in de voeten van Nijs gaan liggen (66’).

Beslissend detail in de 83ste minuut: een lage voorzet wijkt lichtjes af op de voet van Simsek en Soubry kon niet meer missen: 2-1.

Koersel speelde de laatste minuten wel met veel lef, maar kon niet scoren.

De wedstrijd was life te volgen op de website van Het Belang van Limburg.

De ploeg: Frederix, Maes, X. Ballet, T. Ballet (87’ Renders), Philips, Nulens, Ghys, Del Freo (87’ Coenen), Simsek, Clerckx, Claes (79’ Helsen).

Geel : Philips                        Leiding: Gilissen, Croes, Vandervee.

03/11/2019
Koersel - Bregel: 1-0 en Koersel pakt periodetitel.

Bregel verslaan werd geen eenvoudige bevalling want de Genkenaars hadden een stevige grendel op de poort geschroefd! Philips vond toch een gaatje (33’) waarin hij Simsek stuurde; maar die miste tot algemene consternatie van de Koerselse supporters waartoe een 50-tal ouders van jeugdspelers behoorden die uitgenodigd waren om de match gratis bij te wonen.

Koersel drong na de rust op volle toeren aan om een opening te forceren. Nadat Clerckx de bezoekende keeper al eens getest had (48’) werd het aandringen van de Weerstand toch beloond: Claes legde breed voor Philips wiens voorzet perfect belandde bij Clerckx die voor de verlossing zorgde 1-0 (65’).

De tactiek van Bregel veranderde zienderogen en X. Ballet diende zijn lijf voor een schot te gooien (80’) en Proesmans miste een open kans op de gelijkmaker. Onze doelman diende in de slotfase nog een prominente rol te spelen om de zege veilig te stellen!

De ploeg: Frederix, Maes, T. Ballet, X. Ballet, Philips, Ghys, Nulens, Helsen (72’ Coeen), Simsek (88’ Renders), Clerckx, Claes (70’ Jannes).

Geel: Maes, Simsek                                                      Leiding: Pinxten, Lenaers, Piette

26/10/2019
Achel - Koersel : 1-3.

Beide teams hielden mekaar een kwartier lang in perfect evenwicht; maar dan stak Koersel het vuur aan de lont. Claes tikte het leder iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper kon ontzetten (16’) en de doelman gooide zich in de baan van de voorzet van Helsen naar Claes (31’). Toen Simsek een vrijschop tot bij Del Freo trapte, bediende deze Claes en op het scorebord verscheen de 0-1 (32’).  Een loeier over de lat, was het enige gevaar van de thuisploeg in de eerste helft. In de 40’ werd Simsek afgezonderd voor de keeper; hij kreeg de tijd om een lob voor te bereiden maar lepelde naast het doel.

Na rust tapte Achel uit een ander vaatje. Frederix moest in de 50’ een eerste keer zijn kunnen tonen. Koersel profiteerde van het aanvalsgeroffel van de grenstrappers: Simsek stuurde Nulens op keeper Brecko af. Yarne nette de 0-2 (51’) met een beheerste en gemeten stifter! Nadat Frederix op de juiste plaats te vinden was (56’), teisterde Del Freo de vuisten van Brecko (63’). Na overtuigend geloof in offside van onze verdediging, frommelde de thuisploeg de 1-2 binnen (77’). De temperatuur liep nog een paar keer op voor het Koerselse doel, maar het was wachten tot een der vele tegenstoten een doelpunt zou opleveren. Clerckx deed de deur dicht in de 96ste minuut op ontsnapping: 1-3.

De ploeg: Frederix, Maes, Ballet X., Ballet T., Philips, Ghys, Nulens, Helsen (82’ Coenen), Del Freo (79’ Jannes), Simsek, Claes (72’ Clerckx).

Geel : Claes                                       Leiding: Biesmans, Vromans, Roosen

 

20/10/2019
Koersel - Herkol : 1-0

Koersel heeft de zuinige zege kunnen vasthouden ondanks verwoede pogingen van de bezoekers.

Nulens trapte een verre corner op het hoofd van Maes die terug voor doel kopte, waar Ballet T. verlengde met het hoofd tot bij Claes die de 1-0 tegen de touwen prikte (5’).

Dadelijk togen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker en legden Koersel menigmaal het vuur aan de schenen. Een zuivere kans kreeg Vangronsveld, maar hij trapte over het doel (31’).

In de 2de helft zorgden beide elftallen voor spannende fases. Echter, de keepers bleven baas. Bezoekende doelman, Franken, verijdelde een kopkans van Claes, op voorzet van Ballet, met een puike reflex (50’) en bleef meester toen hij oog in oog kwam te staan met Clerckx (89’). Thuiskeeper Frederix verrichtte 3 wonderbaarlijke reddingen in dezelfde minuut (80’).

De ploeg: Frederix, Maes, Jannes, Philips, Del Freo (85’ Segers), Helsen, Ballet T., Ghys, Nulens, Renders, (65’ Coenen), Claes (65’ Clerckx).

Geel : Renders                                 Leiding: Gijsen, Kurt, Timmermans

13/10/2019
Herk FC - Koersel : 3-1

Herk, dat deze week de koppen had bij mekaar gestoken, vond in Koersel de geschikte prooi om zich te rehabiliteren. Door de schorsing van Maes diende de verdediging herschikt te worden en deze was nog zoekende toen de thuisploeg de kans kreeg, dank zij  een eveneens nog zoekende grensrechter, om uit offside op voorsprong te komen: 1-0 (3’).Herk bleef zwierig doorgaan en bij Koersel liep het stroef. Ei zo na kwam Koersel toch op gelijke hoogte toen verdediging en keeper verslagen waren, maar Clerckx net niet bij het leder geraakte dat voor doel doorliep (33’). Vlak voor rust mocht Herk de voorsprong te gemakkelijk opdrijven : 2-0 (42’).

Tijdens de rust diende Koersel 2 gekwetste spelers te vervangen, maar streed daarna toch met meer vuur. Een voorzet van Simsek werd in eigen doel gewerkt (maar Claes stond ook klaar om af te ronden): 2-1 (73’). Vlak daarop liep een aarzeling in de verdediging fataal af en stond FC weer 2 doelpunten voor : 3-1 (74’). Een aandringend Koersel moest voortdurend opletten voor de counter maar er wijzigde niets meer.

De ploeg : Frederix, X. Ballet, Philips, Jannes, Del Freo (76’ Doumkos), Nulens, T. Ballet (46’ Helsen), Ghys, Renders, Simsek, Clerckx (46’ Claes).

Geel : X. Ballet, Del Freo, Simsek                            Leiding: Luyckx, Umans, Vandebroek

06/10/2019
Koersel - Mechelen aan de Maas : 6-2.

Koersel nam ruim afstand van de Maaslanders maar liet dan te gemakkelijk toe dat de bezoekers twee keer scoorden.

Na 6’ joeg Maes een corner over de winkelhaak ten teken dat Koersel baas was op eigen terrein. Toch moest Frederix zijn vuistenwerk bovenhalen op vrijschop (17’).

Opnieuw schietkans na corner en dit keer joeg Philips de bal grondscherend tegen de touwen: 1-0 (24’). Even nadat Renders op een haar na raak trof, voerden B&B een nummertje op: Xander kruiste van diep op eigen helft naar de oprukkende Thibo die het leder meepikte en een torpedo afvuurde in de verste benedenhoek: 2-0 (34’). Het weerwerk van Maasmechelen beperkte zich tot een vrijschop op de lat (38’).

55’ steekpas van Ghys waarop de verdediger mistast en de weg naar de 3-0 lag open voor Renders.

Janneh stuit dan zelf nog een keertje op de doelman (65’) voordat Clerckx zijn tegenstrever op snelheid te vlug af is en over de keeper de 4-0 binnenhangt (75’).

Het doelpunt van de bezoekers mocht gezien worden: 4-1 (80’).Met een sterk nummertje in duel zorgen Simsek en Clerckx, die afwerkt, voor de 5-1 (82’). Hetzelfde duo zet dan nog een actie op waarbij ze de ingevallen Jannes de 6-1 laten aantekenen (85’). Een te speels Koersel geeft dan nog een doelpunt cadeau: 6-2 (88’).

De ploeg: Frederix, Ballet X., Maes, Ballet T., Philips, Ghys, Del Freo (80’ Jannes), Simsek, Coenen (70’ Nulens), Renders (80’ Claes), Clerckx.

Geel : Maes                                                                      Leiding: Bosmans, Bonhomme, Duran

28/09/2019
Meeuwen - Koersel : 0-2.

De Weerstand kan deze overwinning wettigen op basis van de 2de helft.

Vooraleer Koersel echt uit zijn pijp kwam, had doelman Frederix al een paar keer flink moeten reageren? Meerdere spelers van Koersel waren onderhevig aan glijpartijen op het zeer natte gras en dat stoorde de combinaties.

Maar, net zoals vorige week, centerde T. Ballet vanaf de cornervlag en dat leverde weer een doelpunt op. Dit keer ramde Coenen, met het hoofd, het leder tegen de touwen : 0-1 (25’).

Koersel kwam beter voor de pinnen in de 2de helft en ging meer aandringen. Toch was de eerste open kans voor Meeuwen; maar hopeloos over (60’). Renders, begonnen aan de wedstrijd i.p.v. Nulens die moest afhaken in de opwarming, stelde dan orde op zaken met een mooi goaltje: 0-2 (63’).

Nadat X. Ballet rood had gekregen voor handspel als laatste man, zette de thuisploeg alles op de aanval  maar kon niet echt dreigen.

Opvallend in deze wedstrijd waren een paar supersonische uitbraken van T. Ballet die, spijtig, te weinig opleverden.

De ploeg: Frederix, Maes, X. Ballet, Philips, T. Ballet, Del Freo, Ghys, Simsek, Coenen, Renders (89’ Van Hooff), Clerckx (89’ Put).

Geel: Renders, T. Ballet                           Rood: X. Ballet     

     Leiding: Oosterbosch, Cortleven, Santermans.

22/09/2019
Koersel - Halen : 3-1

Bij de eerste aanval van Koersel leverde Thibo Ballet een voorzet… af of was het een schot?

Van tegen de cornervlag verdween de bal in de verste kruising en dus GOAL : 1-0 (2’).

Toen een fout op Bilican gemaakt werd in de rechthoek, trapte Simsek de strafschop in 2 tijden binnen (20’). Het leek te gemakkelijk te gaan voor Koersel en daardoor diende keeper Frederix sterk in te grijpen (23’).

In de 55’ snoepte Clerckx de bal af van zijn verdediger maar er was een hand van te keeper in de weg om de score op te drijven. Toen hij een minuutje later op zijn wenken bediend werd door Simsek werkte Kevin wel af : 3-0 (56’).

De verslapte aandacht bij de thuisploeg maakte dat er niet meer werd gescoord en dat Halen de kans kreeg om de eer te redden : 3-1 (86’).

De ploeg: Frederix, Maes, X. Ballet, T. Ballet, Philips, Ghys, Del Freo (89’ Van Hooff B.), Simsek, Coenen (64’ Renders), Bilican, Clerckx (80’ Doumkos).

Geel : niemand            Leiding : Gijsen, Tresinie, D’Amario.

14/09/2019
Alken - Koersel : 2-3

Koersel heeft zijn rekening aangedikt met 3 punten. Het ging ten koste van 5 gele kaarten (Simsek, Maes, Clerckx, J. Ghys en trainer Ghys) en een kwetsuur van Nulens. Met een majestueus 30 m – schot opende Janneh Ghys de score : 0-1 (10’). De pret kon niet op wanneer Simsek Clerckx langs de zijlijn wegstuurde en Kevin de spurt over 50 meter won en ook nog eens beheerst afwerkte vanuit een scherpe hoek : 0-2 (13’). Alken ging dan de forcing voeren maar Ait Salah kreeg de beste kans (40’) niet voorbij onze doelman.

Na de rust ontbonden de brouwers al hun “duvels”. Met een snelle mooie aanval kwamen ze terug tot 1-2 (58’). Ondanks dat werd het toch 1-3 na een penaltyfout op Clerckx. Simsek zette die krachtig om (67’). Frederix verhinderde dan de aansluitingsgoal (72’) maar kon niet voorkomen dat het toch 2-3 werd in de volgende aanvalsgolf (73’). Steven ranselde er daarna nog een paar “gemaakte” doelpunten uit en Koersel sleepte zijn derde overwinning op rij uit de brand.

De ploeg : Frederix, Maes, Ballet, Philips, Del Freo (76’ Ballet T.), Nulens (66’ Renders), Ghys, Simsek, Coenen, Bilican, Clerckx.

Geel: Simsek, Maes, Clerckx, Ghys                        Leiding: Doomen, Linart, Magchiels.

Pagina's