Wedstrijdverslagen door Jan Luts

05/05/2019
Eindronde terugmatch Koersel - Park : 3-3

Met een zeer aanvallend opgesteld elftal en met veel “goesting” begon Koersel aan de match om de 3-1 achterstand uit de heenmatch te proberen uitwissen.

Nadat Maes dicht bij de openingstreffer kwam (10’), bleef Coenen ijzig kalm toen hij richting  keeper werd gestuurd door Renders en deponeerde het balletje perfect in de hoek : 1-0 (25’). Ook Helsen kon bijna aandikken (40’) en alzo kon er gerust worden na hoopvolle 45 minuten.

Direct na de spelhervatting werd Koersel koud en op snelheid gepakt en tekende Bilican voor de gelijkmaker : 1-1 (46’). De Weerstand bleef aandringen en een kopstoot van Helsen verdiende beter dan een corner (50’). Dan maakte Del Freo zich knap vrij met een hakje en liet Coenen toe om zijn 2de aan te tekenen: 2-1 (55’). Een penalty zette een grote  domper op de moed van Koersel : 2-2 (68’) en daarvan maakte Park handig  gebruik om nogmaals te scoren: 2-3 (72’). Na 2 pogingen van de ingekomen Kislali die op de keeper strandden, tekende hij (87’) hét doelpunt van de maand aan met een omhaal van 180°!  In de slotminuut stopte Frederix nog een penalty. Met dit gelijkspel wordt Koersel doorverwezen naar de troosting tegen Torpedo woensdag a.s. en dat zal dan het laatste wapenfeit zijn in een spetterend seizoen van De Weerstand.

De ploeg : Frederix, Maes, Ballet, Del Freo, Renders, Ghys, Simsek (75’Kislali)), Coenen, Helsen, Alaerts, Claes.

Geel: Ballet                             Leiding: Clerkx, Roosen, Timmermans.

 

14/04/2019
Jeuk - Koersel : 0-1

Voor de match stond al vast dat Koersel zijn rangschikking niet meer kon verbeteren; maar Jeuk kon nog een plaatsje stijgen en daardoor mogelijk de degradatie ontlopen. De thuisploeg deed duidelijk pogingen om te winnen maar kwam slechts één keer dicht bij een doelpunt. Frederix verkleinde echter gepast de korte hoek en weg kans (42’). Enkele minuten vroeger viel  een laterale voorzet van Simsek aan de 2de paal in doel en Jeuk was er aan voor de moeite : 0-1(38’).

In de 2de helft was er wel veel goede wil maar geen rendement.

De ploeg: Frederix, Maes, Del Freo, Philips, Nulens, Ghys, Renders (69’ Coenen), Simsek, Geybels, Alaerts (88’ Bekkers).

Geel : niemand                                  Leiding: Boelen, Theunis, Duchateau

07/04/2019
Koersel - Achel : 3-0

Aan de rust had Koersel minstens 2-0 moeten voor staan.

Toen doelman Brecko een pegel van Helsen uit de winkelhaak ranselde volgde uit de corner een vrijschop op de backlijn. Simsek draaide het leder heerlijk tegen de touwen : 1-0 (27’).

Met een nieuwe vrijschop bood Simsek aan Ballet de kans om de score aan te dikken maar Xander liftte het leder over de lat (42’). Na voorbereidend werk van Nulens en Philips had Claes maar voor het intikken aan de 2de paal, maar zijn tikje was zo superzwak dat de keeper het leder nog kon graaien voor de lijn (45’).

Na de theepauze speelde Koersel een poos met vuur. Maar de bezoekers Theunissen (55’) en Hermans (76’) benutten hun kopkansen niet. Koersel kreeg steeds meer ruimte en stevende regelmatig richting Brecko;  edoch,  er was een hoekschop nodig om de stand te verdubbelen: Ballet werkte nu stijlvol af als de doelman onder de bal door ging 2-0 (69’). Dan glipte Geybels nog eens door de buitenspelval en werkte beheerst af : 3-0 (82’).

De ploeg: Frederix, Maes, Ballet, Philips, Del Freo, Nulens (55’ Geybels), Ghys, Renders, Simsek, Helsen (86’ Bekkers), Claes (76’ Alaerts).

Geel : Ballet

Leiding: Bogaerts, Bonhomme, Brugmans.

31/03/2019
Maasmechelen - Koersel: 1-4

Het was een half uur wachten op het eerste gevaar. Na een spetterende slalom, zonderde Renders Claes af die het met een stiftballetje  probeerde, maar in het zijnet. Na een puike globale aanval leverde Philips een assist af bij Claes die met effect het leder in de kooi devieerde: 0-1 (33’). Enkel Koersel zorgde alsnog voor gevaar en Ghys bediende Claes op  de rechthoek en Nico plaatste buiten het bereik van Roex in doel : 0-2 (43 ’).

De koffiekopjes waren nog niet afgeruimd toen Claes aan  Nulens een scoringskans aanbood die Yarne gretig benutte: 0-3 (47’). Het duurde tot de 70ste minuut aleer onze doelman ernstig aan het werk werd gezet, maar Frederix keerde de knal van De Luca. Koersel liep uit tot 0-4 nadat Alaerts het leder op het hoofd van Helsen schilderde: 0-4 (83’). Met een vrijschop in 2 tijden milderde de thuisploeg tot 1-4 (86’).

De ploeg: Frederix, Maes, Ballet, Philips, Del Freo, Ghys (66’ Geybels), Nulens, Renders (84’Colemont), Helsen, Alaerts, Claes (83’ Simsek).

Geel: niemand                                Leiding: Biesmans, Croes, Vanbaelen

 

24/03/2019
Koersel - Vlijtingen: 1-1

Vandaag was er minder vlotheid en zuiverheid in het spel van Koersel. Toch waren er heel wat meer doelpogingen vanwege de Weerstand, maar het vizier stond niet goed gericht. Vlijtingen puurde uit minder kansen toch voorsprong bij een corner : 0-1 (70’). Amper afgetrapt of Geybels kon scherp voortrekken en de pas ingekomen Jannes –na een zeer lange afwezigheid- struikelde de bal voorbij doelman Bellen: 1-1 (71’). Opmerkelijkste feit daarna was de terugkopbal van Del Freo die Frederix verraste en via de paal in de handen van de keeper belandde(77’).

De ploeg: Frederix, Maes (80’ Alaerts), Ballet, Philips, Del Freo, Nulens, Ghys, Simsek (70’ Renders), Helsen (70’ Jannes), Geybels, Claes.

Geel: Philips                                      Leiding: Van Acker, Duran, Santermans

17/03/2019
Hoepertingen - Koersel : 1-3

De Weerstand heeft in de eerste helft te weinig voordeel gehaald uit het windvoordeel  en het overweldigende overwicht. Het had zelfs een penalty , voor fout op Claes die zijn eerste volledige wedstrijd van het seizoen speelde, nodig om te scoren via Simsek: 0-1 (30’).

Na de kampwisseling kwam Hoepertingen nadrukkelijk in het stuk voor en stelde ook met een penalty gelijk : 1-1 (68’). Vlak na de aftrap strafte Claes een misser af : 1-2 (69’). Geybels en Renders doken dan nog ongehinderd alleen voor de keeper op maar Renders trapte in de buitenspelval… Een vrijschop van Simsek werd door Geybels voor de neus van de doelman binnengekopt: 1-3 (90’).

De ploeg: Frederix, Maes, Ballet, Del Freo, Philips, Helsen (85’ Alaerts) , Nulens, Simsek (93’ Colemont), Renders, Geybels, Claes.

Geel :Ballet, Simsek, Renders,, Philips                Leiding : Eeckhout, Gaas, D’Amario

10/03/2019
Koersel - Zonhoven VV : 3-2

Kleine sensatie in de 1ste minuut als DKoersel – Zonhoven umont een reuze kopkans mist voor de bezoekers en grote sensatie in de 65ste minuut  als Geybels een verbond sluit met Zephyros, god van de westenwind, en aanlegt van op de middellijn en zo over de ver uitgekomen doelman Koersel op 2-1 brengt.

In de 9de minuut kregen we een herhaling van de 1ste minuut en dit keer kopte Dumont de bal wel tegen de netten: 0-1. Geybels (11’ en 12’) en Helsen (18’) kwamen innig dicht bij de gelijkmaker, maar het was Simsek die een vrijschop van Geybels laag binnenkopte en zo de bordjes gelijk hing: 1-1 (32’). Middelgrote sensatie in de 39ste minuut als Ghys een corner tegen de binnenkant paal kopt en het leder parallel achter de doellijn liep tot het ontzet werd. Grensrechter noch scheidsrechter hadden er een klaar zicht op … en dus werd met gelijke stand gedraaid.

Doelman Frederix werd ernstig aan het werk gezet (55’). 10 minuten later het bommetje van Geybels : 2-1 (65’).  Doelman Bloemen  wist van wanten toen Helsen voor hem opdook (67’ ) en kende duivelse meeval als een deviatie van Ghys na voorzet van Geybels tegen de lat kletste (69’). Dan zond Simsek maatje Renders solo naar Bloemen maar Lennert koos voor een lob… verkeerde keuze. Simsek zorgde in de 80ste minuut voor een reproductie met  medewerking van Y. Nulens die met een schot zorgde voor de 3-1 (80’). Dan verslapte de concentratie bij Koersel en Frenda profiteerde om tot 3-2 terug te komen (85').

De ploeg: Frederix, Maes, Ballet, Philips, Del Freo, Ghys, Y. Nulens, Simsek (89’ Nico Claes), Renders, Geybels, Helsen (65’ Alaerts).

Geel: Helsen, Ghys, Simsek,  Claes                      Leiding: Souverijns, Janssen, Vanvuchelen

27/02/2019
Testmatch 2de periodetitel Park - Koersel : 1-1 (pen. 3-5)

Koersel kon geen beroep doen op Maes (geel geschorst), Helsen en Coenen.

Koersel  bepaalde het tempo en scheen de match in handen te hebben. Park was wel zeer gevaarlijk op corners. Keerpunt van de match in de 26ste minuut toen onze doelman zich buiten het strafschopgebied met lijf en leden voor een schot gooide en de bal via zijn borst ook zijn armen raakte met rood tot gevolg.

Alaerts werd geofferd voor reservedoelman, Reyckers. Met 10 werd voornamelijk aan verdedigen gedacht en de rust werd gehaald met een blanke score met dank aan Renders die een corner op de lijn redde.

Eerder onverwacht geraakte Koersel op voorsprong toen Simsek maatje Geybels lanceerde die vanuit een quasi onmogelijk hoek de bal hoog tegen de touwen joeg: 0-1 (50’). Het kloofje was van korte duur: Park stelde gelijk :1-1 (56’). Verder hield De Weerstand stand en het draaide uit op penalty’s. Reyckers stopte de 4de strafschop van Park en Simsek, Ghys, Renders, Geybels en Nulens trapten Koersel naar de eindronde.

De ploeg: Frederix, Ballet,Braeken, Philips, Del Freo, Nulens Y., Ghys, Renders, Simsek, Geybels, Alaerts (26’ Reyckers).

24/02/2019
Zepperen- Brustem - Koersel : 2-1

Oogstrelend voetbal was niet mogelijk op de harde Haspengouwse grondmat en de viriele thuisploeg puurde daar voordeel uit. Toch dient gezegd dat Zepperen met een paar knappe doelpunten Koersel alle moed ontnam na de rust. Het had anders kunnen uitdraaien als Geybels de uitstekende kans op 0-2 had benut.

Het duurde wel een poos aleer Koersel de neus aan het venster stak maar de plaatselijke doelman was wel de eerste die zich deed opmerken door een poging van Geybels op de lijn te redden met de voet (25’).  Een knal van Ghys (36’) na corner bokste hij opnieuw in corner  en na  een aalvlugge tegenstoot diende Coenen 2 keer zijn doelman bij te springen (37’).

Vlak voor de rust schoot Helsen de Weerstand op voorsprong op aangeven van Geybels: 0-1 (43’).

Koersel begon prominent aan de 2de helft en er was die uitstekende kans voor Geybels om de voorsprong te verdubbelen maar hij schoot over (49’). Koersel deemsterde dan weg en met een paar knappe aanvallen (65’ en 72’) velde Zepperen het verdict: 2-1.

De ploeg:  Frederix, Maes, Ballet, Del Freo, Coenen (75’ Alaerts), Ghys, Nulens Y, Renders, Simsek, Geybels, Helsen.

Geel: Maes, Ghys, Geybels                                Leiding: Wielockx, Umans, Grauwels

 

17/02/2019
Koersel - Torpedo : 0-0

Over de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn: de jeneverstokers uit de Limburgse hoofdplaats domineerden maar De Weerstand kreeg de beste kansen. Daarom is een puntendeling billijk. Doelgevaar was er in deze match pas in de 20als Helsen kon aanleggen met corner tot gevolg. In de volgende minuten likte een schuine trap  van Philips de ganse lengte van de lat (27’) en moest de bezoekende keeper daarna  het leder van de lijn ranselen.

De beste kans kreeg debutant, Kislali, maar miste (57’) en Alaerts kon slechts zwakjes met het hoofd het orgelpunt plaatsen van de mooiste tegenaanval (62’). Voor de bezoekers legde Op de Locht aan van ver en Frederix moest daarop zijn enige noemenswaardige redding uitvoeren (64’). Een pegel van Philips likte nog eens de lat na corner (70’).

Vandaag werden duidelijk enkele sterkhouders gemist.

De ploeg : Frederix, Maes, Ballet, Philips, Del Freo, Nulens Y., Renders,Geybels,  Helsen, Kislali (83’ Braeken), Alaerts( 69’ Nulens N.).

Geel : Philips                                    Leiding: Vromans, Simons, Vanbaelen

Pagina's