Wedstrijdverslagen door Jan Luts

11/11/2018
Koersel - Hoepertingen: 1-3

Koersel dreef de eerste 10 minuten op het “elan” van de vorige matchen en 2 sterke ingrepen van de bezoekende doelman waren nodig om M. Geybels (3’) en D.  Alaerts (8’) van een doelpunt te houden.

De aanvallende ingesteldheid brak Koersel zuur op toen de rechtsachter het terrein mocht oversteken en ongehinderd een ver schot afvuurde dat onze keeper verraste : 0-1 (12’). Gauw hingen de bordjes gelijk : een slimme steekpas van M. Simsek bood M. Geybels de kans om voor te trekken en D. Alaerts + verdediger gleden de bal binnen: 1-1 (19’).

Nadat  Nicolas een corner binnenkopte (23’ : 1-2) verdween alle finesse uit het spel van Koersel.

Kenmerkend was het 3de doelpunt van de bezoekers dat tot stand kwam nadat in de thuisaanval een totaal verkeerde pass werd gegeven met een tegenstoot tot gevolg : 1-3 (60’).

Even voordien was J. Ghys alleen voor de keeper opgedoken maar deze won het pleit. Korter dan een corner die 2 keer van de lijn werd gekeerd, kwam Koersel niet bij een doelpunt.

De ploeg: Frederix, Ballet (62’ Renders), Maes, Geybels, Philips, Nulens Y., Simsek (75’ Coenen), Ghys, Helsen, Del Freo, Alaerts.

Geel: Ballet, Maes, Geybels                                      Leiding:  Wielockx, De Graaf, Timmermans

04/11/2018
Zonhoven VV; - Koersel : 1-3.

De Weerstand speelde vandaag zijn sterkste wedstrijd van het seizoen en zette in de 2de helft de match volledig naar zijn hand.

De 1ste helft verliep in evenwicht met als enige uitschieter een schot van thuisspeler Staelens, dat de lat scheerde.

In de 2de helft denderde de Koerselse trein bijna onafgebroken richting thuisgoalie Cops.

Hij verhinderde, klaar kijkend,  in de 48dat Helsen scoorde; maar 2 minuutjes later zette Janneh Ghys zich door en werkte ook nog eens feilloos af tot 0-1 (50’)… en spurtte dan tot in de armen van papa/trainer… na een terugkeer uit aanslepende blessure.

Koersel bleef druk ontwikkelen en versierde menige halve kans. Het offensief nam pas enigermate af nadat Helsen een ingestudeerde corner binnenkopte : 0-2 (67’). Marco leverde ook nog een schot af in de 82ste minuut dat afweek op een verdediger tot in de voeten van Coenen die het orgelpunt mocht plaatsen: 0-3 (82’). Op een afgeweken schot was onze doelman kansloos: 1-3 (84’). Alle spelers verdienen vandaag een dikke pluim.

De ploeg: Frederix, Maes, Philips, Ballet, Geybels, Nulens Y., Simsek, Del  Freo (88’Kislali), Helsen (89' Van Hooff K.), Ghys (70’ Coenen), Alaerts.

Geel :                                                  Leiding: Ertanir, Mentens, Janssen.

28/10/2018
Koersel - Zepperen-Brustem: 5-4

Koersel – Zepperen-Brustem: 5-4

De Weerstand heeft een schier onmogelijke situatie rechtgezet. Immers keek het 3 keer achtereenvolgens  tegen een kloof van 2 doelpunten aan (0-2,1-3, 2-4); maar aan de meet haalde het wel de vetste prijs binnen.

Een kwartier bleven de doelmannen  uit beeld maar dan haalde bezoeker, Verjans, van ver uit en zijn zwabberbal verraste Frederix: 0-1 (16’). Op slag was er een reactie van Coenen op aangeven van Geybels maar hij miste van een niets  (17’). Ook een kopbal van Alaerts –weer op aangeven van Geybels- verdiende beter dan 10 cm over de lat te vliegen (25’). Doelman Frederix moest vliegensvlug uitkomen om de schade te beperken (33’). Maar Zepperen scoorde als een duivel uit een doosje in de 35’: 0-2. Ten 3de male kon Geybels een voorzet afleveren en dit keer trapte Alaerts uit de draai laag over de grond binnen: 1-2 (37’). Ibricic, uit het vizier van zijn bewaker, kon vrijstaand simpel de 1-3 binnentikken (43’).

Na de koffie schenen de bezoekers de wedstrijd rustig te willen uittikken; maar dat was zonder de gastheren gerekend. Tot 2  maal toe kreeg Helsen de bal niet tegen de netten  (52’ en 60’). Maar dan penalty voor fout op Alaerts en Diewert zette die zelf om : 2-3 (62’). Vijf minuten later werd onze verdediging overlopen en het stond 2-4 (67’).  Amper één aanval later penalty voor handspel en Alaerts deed een bisnummertje: 3-4 (68’).Keeper Frederix tekende dan voor de safe van de week op vrijschop (72’). De coup de théâtre  werd in de slotminuten opgevoerd: in de 87ste minuut kopte Helsen de 4-4 overhoeks in de winkelhaak en gesteund door een joelend thuispubliek bleef Koersel de aanvalstrom roffelen en scoorde Geybels de winninggoal uit corner (89’): 5-4….. gevolgd door een feestje in de kantine.

De ploeg: Frederix, Geybels, Maes, Ballet, Philips, Simsek, Renders (80’Jannes), Del Freo, Y. Nulens (83’ Ghys), Coenen (45’ Helsen), Alaerts.

Geel: Geybels                                Leiding: Claesen, Kurt, Duchateau

21/10/2018
Torpedo Hasselt - Koersel : 2-1

Koersel domineerde maar Torpedo zorgde voor de eerste kans (12’).  Toen Xander een  onnodige confrontatie aanging met zijn tegenstrever, verloor hij de bal en de 1-0 was geboren (20’).  Koersel zette de situatie recht met een mooie collectieve aanval die Diewert makkelijk kon afronden:  1-1 (40’).

Na de koffie kwam de Weerstand minder goed uit de verf. Torpedo eiste regelmatig  doelgevaar op met zijn corners en tegenaanvallen. Niels Willems (ex-Koersel) draaide een corner rechtstreeks binnen (65’): 2-1. Diewert kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker maar schoot voorlangs.

De terugkeer van een aantal pionnen opent wel perspectieven voor de toekomst.

De ploeg: Frederix, Geybels, Maes, Ballet, Philips, Renders, Nulens Y., Del Freo (64’ Nulens N.), Coenen (81’ Ghys), Simsek, Alaerts.

Geel: Renders                              Leiding: Luyckx, Roosen, Jacobs.

14/10/2018
Koersel - Beek-Bree: 3-3

Deze wedstrijd kunnen we bestempelen als “alles eerlijk verdeeld”; wat zich ook uitte in de uitslag 3 - 3.

Ieder één helft. De eerste 45 min waren voor Beek, dat zich ook gevaarlijker toonde dan Koersel. De sterkte van ons jonge team vonden we in de flexibiliteit door prachtig te reageren op doelpunten van Beek. Na 0 - 1 werd het onmiddellijk 1 - 1 via Diewert en de gelijkmaker volgde direct  na de 1 - 2. Coenen kopte een voorzet van Simsek binnen aan de tweede paal. Beek kon vrij gemakkelijk op 2 - 3 komen vlak voor de rust.

 

De jonge brigade van Koersel nam het heft in handen na de rust en toonde zich de baas tijdens de ganse 2de helft. Beek bleef nochtans gevaarlijk maar Michael, Noach en Toon toonden zich ook met pogingen naast of over. Koersel bleef baas en ook de druk aanhouden. In het slot van de partij, kon Michael zich nog eens doorzetten op rechts en zijn gemeten voorzet werd glijdend door Diewert in doel gewerkt zodat de verdiende  3 - 3 op het bord stond. Een gelijkmaker die de Koerselse supporters een zucht van verlichting deden slaken. Al bij al een stevig proficiat aan ons team.

 

De ploeg: Frederix - Geybels - Maes - Simsek - Renders - Nulens N (72' Barbadoro) - Philips (89' Celen) - Alaerts - Coenen (85' Put) - Nulens Y - Ballet

06/10/2018
Park - Koersel : 2-0

Al vroeg in de wedstrijd flitste D’Arnese langs zijn tegenstander en zijn voorzet werd afgewerkt : 1-0 (6’). Park bleef de gevaarlijkste ploeg en Koersel kreeg  binnen de 90 minuten slechts één uitgelezen kans: een kopbal van Yarne Nulens die precisie miste (73”). Pas in de allerlaatste seconde viel het verwachte 2de doelpunt van de thuisploeg.

De ploeg : Frederix, Ballet, Maes, Philips, Renders, Helsen (24’ Bekkers, 80’ Barbadoro), Simsek, Coenen, Nulens Y.,  Nulens  N. (85 Celen), Alaerts.

Geel:  Coenen             Leiding: Delarbre, Vanheusden, Simons.

29/09/2018
Koersel - Herkol : 5-1

Het verschil zat ‘m de eerste helft in de “vruchtbaarheid” van de aanval. Koersel lapte er 3 binnen en Herkol geen enkele. Op een lange bal was Helsen iedereen te vlug af en puntte het leder binnen: 1-0 (15’). Amper 3 minuutjes later een ferme voorzet van Geybels en Alaerts knikte letterlijk in de hoek binnen : 2-0 (18’). Dan wurmde Renders zich door de verdediging en het legde kalm binnen : 3-0 (32’).

Kort na de rust werd een uitverdedigen door het midden van Koersel onderschept  en het werd 1-3 (50’). Koersel zag dan sterretjes en kon niet doeltreffend counteren. Op corner echter lukte het Helsen met het hoofd te scoren : 4-1(78’). De kous was definitief af voor de bezoekers en Coenen voltrok een zwaar verdict met een afstandsschot dat via de onderkant lat de score op 5-1 bracht (85’).

De poeg: Frederix, Geybels, Maes, Philips, Ballet (82’ Nulens N.), Nulens Yarne, Renders, Coenen, Simsek, Helsen, Alaerts (86’ Kislali).

Geel: Geybels, Simsek     Leiding: Lehembre, Timmermans, Magchiels.

23/09/2018
Koersel - Herk-de-Stad : 1-2

 

In de eerste helft hield de Herkse portier met 2 sterke reddingen  de nul : 5’ een tikje van Simsek en 35’ een vrijschop van Geybels. Verder had hij geen werk. Herk miste een open kans in de 25’.

Na de rust kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong met een kopbaldoelpunt na klassieke voorzet (55’). Vijf minuten later miste Alaerts dé wenkende kans op de gelijkmaker na voorbereiding van Nulens N.

Een misverstand in onze verdediging bood Herk de mogelijkheid op 0-2 (67’). Koersel ondernam voor de rest van de wedstrijd loffelijke pogingen maar geraakte niet verder dan een voorzetschot van Coenen  dat in de verste hoek verdween: 1-2 (83’).

De ploeg: Frederix, Ballet, Geybels, Maes, Coenen, Colemont (( 57’Bekkers), Renders, Simsek, Nulens Yarne , Nulens N, Alaerts

Geel: Nulens N                  Leiding: Wielockx, Paumen, Tresenie

15/09/2018
KVK Beringen - Koersel : 1-0.

Het werd helemaal geen leuke derby. Getuigen daarvan zijn de 6 gele kaarten voor Beringen en de 6 gele kaarten voor Koersel, waarvan één een rode werd.

Koersel kreeg een reuzenkans in de 31ste minuut na inworp over de verdediging, maar Marco Helsen schoot nipt voorlangs.

Dezelfde speler kreeg een 2de gele kaart (wegtrappen bal) in de 46ste minuut en Koersel moest de ganse 2de helft  tegen een numerieke meerderheid opboksen. In de 60ste minuut een scrimmage voor doel van vallende spelers en de scheids zag in de kluts een reglementovertreding die een penalty rechtvaardigde: 1-0. Doelman Frederix kon met 2 sterke ingrepen de score beperkt houden.

De ploeg: Frederix, Ballet, Maes, Geybels, Philips, Helsen Simsek, Coenen, Nulens Yarne en Noah, Alaerts.

Geel: Geybels, Simsek, Philips, Nulens Y, Ballet.          Rood: Helsen (2x geel)

Leiding:  Wahhabi , Bosi, Schoofs.

09/09/2018
Koersel - Melo Zonhoven : 3-2

Het werd een blije dag voor de Weerstand: de jeugdploegen werden voorgesteld, het kunstgrasveld werd ingehuldigd door burgemeester Webers en de 3 punten bleven in Koersel.
Dit laatste was een echt huzarenstukje tegen het gerenommeerde Melo.
Gelukkig kon Koersel op voorsprong komen in de 8ste minuut via Alaerts. Maar na spijtig balverlies kon Melo al te makkelijk tegen prikken: 1-1 in de 10de minuut.

Simsek lag aan de basis van het 2de doelpunt dat dat Noah Nulens leek aan te tekenen in de 27ste minuut, maar er was nog een ultieme tussenkomst van Alaerts nodig.

Dank zij een klasseflits van Frederix bleef de stand tot de rust ongewijzigd.

Verdedigen was het devies van Koersel in de 2de helft en hopen door de omsingeling te kunnen breken. Dat lukte het trio Coenen , Simsek, Alaerts in minuut 79 : 3-1.

Na een penalty (3-2) in de 85ste minuut werd het bibberen tot het eindsignaal.

De ploeg : Frederix, Geybels, Simsek (93’ Nulens Yannick), Renders, Nulens Noah (70’ Nulens Yarne), Helsen, Philips, Alaerts, Del Freo, Coenen (91’ Bekkers), Ballet.

 

Geel : Philips, Frederix     Leiding: Bylois, Vanvuchelen, Santermans

Pagina's